Peculiar rituals under a bluish sky

Det blå ljuset smyger sig sakta på oss. Skuggorna blir längre och längre och mörkret kryper snabbare och snabbare inpå oss. Peculiar rituals under a bluish sky är en spännande IPA som vi har fyllt med amerikanska humlesorter som willamette, cascade, mosaic, simcoe och el dorado. 
KARAKTÄR

Ambitionen med denna IPA är att den ska vara en matvänlig standard-IPA, utan att spreta åt för många håll. Vi använder ekologisk pale-alemalt och klassiska amerikanska humlesorter ger en tydlig beska och en humlefruktighet med både citrustoner och stenfruktighet.

MAT

Den påtagliga beskan gör att denna öl passar bra till rätter med en viss sälta eller rökighet. Den är naturligtvis även fantastisk god att dricka som den är!
BESKRIVNING

Nyanserad och humlearomatisk smak med tydlig beska. Inslag av bröd, nötter, grapefrukt, passionsfrukt, aprikos och persika.

Alkohol: 5.6%
Förpackning: Flaska
Volym 330 ml
Antal per kolli: 20
Malt: ekologisk pale-alemalt
Humle: nugget, willamette, cascade, mosaic, citra, el dorado, simcoe, warrior
Jäst: Amerikansk Alejäst (Mangrove Jack´s M44)
Beska (IBU): 104
Serveras väl kyld 8-10°
Innehåller Kornmalt, humle och jäst
Under augusti 2018 släpper vi våra första sorter, en härligt frisk blonde ale och en IPA i klassisk stil. Lite längre fram kommer vi även släppa en mastig Russian Imperial Stout, som kommer passa finfint till chokladtryffel eller varför inte en blåmögelost!

När vi har bryggeriet i full gång så kommer vi göra många spännande sorter. Suröl med lokala råvaror, lager, veteöl, dubbel-ipor och en hel del annat finns i planerna!

ORDERFÖRFRÅGNINGAR

I dagsläget säljer vi till utvalda restauranger och barer. Är ni intresserade av att sälja våra öl så kontakta oss på:

order[at]jokkmokksbryggeri.se