Waiting for the sun to rise

Midvinternatten är lång. Stjärnor gnistrar över det snötäckta landskapet och kylan håller ännu ett stadigt grepp någon månad till. Även om vi inte vill erkänna det riktigt, så känner vi nog alla en längtan efter ljusets återkomst - efter att få se solen åter.
KARAKTÄR

Waiting for the sun to rise är en Russian Imperial Stout med härligt nyanserade malttoner, kakao och kaffe. Stilen har sitt ursprung i 1800-talets England, då den producerade och exporterades till det ryska tsardömet. Enligt sägnen så gjordes den väldigt alkoholstark för att den inte skulle frysa under transporterna. Det behöver vi inte vara så rädda för idag, men alkoholstyrkan ska vara hög, upp mot 9-10-11%. Waiting for the sun tor rise ligger på strax över 9%.

Vi har använt åtta sorters malt och för att kunna komma upp i tillräckligt hög alkoholhalt så är den mäskad två gånger. Waiting for the sun to rise är smaksatt med kakaonibs och Lemmelkaffe och resultatet blir en underbar och komplex stout som passar utmärkt till chokladtryffel, men den är inte heller ett dumt alternativ till en Stilton!

Waiting for the sun to rise behöver lite lagring, så vi kommer släppa den under hösten i små serier. Galet god är den redan nu!
Under augusti 2018 släpper vi våra första sorter, en härligt frisk blonde ale och en IPA i klassisk stil. Lite längre fram kommer vi även släppa en mastig Russian Imperial Stout, som kommer passa finfint till chokladtryffel eller varför inte en blåmögelost!

När vi har bryggeriet i full gång så kommer vi göra många spännande sorter. Suröl med lokala råvaror, lager, veteöl, dubbel-ipor och en hel del annat finns i planerna!

ORDERFÖRFRÅGNINGAR

I dagsläget säljer vi till utvalda restauranger och barer. Är ni intresserade av att sälja våra öl så kontakta oss på:

order[at]jokkmokksbryggeri.se