A smell of an arctic midnight sun summer breeze

Vår blonde ale är en hyllning till den där speciella ljusa arktiska sommarnatten då det vidsträckta landskapet dränks i ljusgula och orangea färgtoner. I fjärran ligger snön fortfarande på Laponiafjällens toppar. Allt är tyst och lugnt sånär som på en sval bris som ger en svalkande känsla.
KARAKTÄR

A smell of an arctic midnight sun summer breeze är en ofiltrerad, opastöriserad och hantverksmässigt framställd lätt och ljus öl med en finstämd balans mellan malttoner och humlens beska och friskhet.

För att ge den lite mer karaktär och kropp använder vi tre maltsorter – pilsnermalt, Wienermalt och Maris Otter pale alemalt och för att ge ölen humlefriska citrustoner har vi använt de klassiska humlesorterna Cascade och Citra.

MAT

Vår blonde ale fungerar utmärkt till lättare maträtter på fisk och fågel. Kallrökt lax eller grillad kyckling, kanske med lite getost passar utmärkt, men det är också en öl som står sig väl själv en varm sommardag.
BESKRIVNING

Maltig karaktär med brödiga inslag och viss nötighet som balanserar mot humlefriska citrustoner med inslag av grapefrukt.

Alkohol: 4.9%
Förpackning: Flaska
Volym: 330 ml
Antal per kolli: 20
Malt: pilsnermalt, wienermalt, pale alemalt
Humle: Columbus, Cascade, Citra
Jäst: Amerikansk Alejäst
Beska (IBU): 33
Serveras väl kyld, 8-10°
Innehåller Kornmalt, humle och jäst
Under augusti 2018 släpper vi våra första sorter, en härligt frisk blonde ale och en IPA i klassisk stil. Lite längre fram kommer vi även släppa en mastig Russian Imperial Stout, som kommer passa finfint till chokladtryffel eller varför inte en blåmögelost!

När vi har bryggeriet i full gång så kommer vi göra många spännande sorter. Suröl med lokala råvaror, lager, veteöl, dubbel-ipor och en hel del annat finns i planerna!

ORDERFÖRFRÅGNINGAR

I dagsläget säljer vi till utvalda restauranger och barer. Är ni intresserade av att sälja våra öl så kontakta oss på:

order[at]jokkmokksbryggeri.se