Glesbygdspoesi & Ölkultur

No comments

Världspremiär. Efter ett år av arbete var det så äntligen dags. Den 29 augusti hade vi bjudit in till en officiell release av tre av våra produkter på ViddernasGasskas i Jokkmokk ackompanjerad av en Lokalproducerad glesbygdspoetisk smakpresentation signerad Linn Huuva och Malin Segerström. Johan Airijoki och Malmfältens rockklubb skapade en fantastisk stämning.

Jonas Vannar, Annika Fredriksson och David Björkén. Grundarna av Jokkmokks Bryggeri. Foto Carl-Johan Utsi Photography

Under kvällen presenterades de tre öl som vi valt att släppa inledningsvis. A Smell of an Arctic Midnight sun summer breeze är en blonde ale som vi själva är grymt nöjd med och den fick också väldigt bra mottagande. Vi har valt att skapa en blonde ale som har karaktär, med en maltbas med viss komplexitet tack vare tre maltsorter. Till vår blonde ale serverades kvannegravad röding på barkbröd, serverad på en bädd av palsternackspurée toppad med färsk ängssyra, juobmo och färska blåbär.

Peculiar Rituals under a bluish sky är en IPA med ganska hög beska, vilket gör den matvänlig till mat som har viss sälta och rökighet. Under premiären serverades strimlad renblodplätta och rennjurfeta Med kallrökt och gravad älgstek, mesekräm, brynt smör, rårörda lingon toppad med torkad spenat till IPA – en galet bra kombination. Michelinklass på maten – tack ViddernasGasskas!

Sist, men verkligen inte minst var vår imperial stout – Waiting for the sun to rise, smaksatt med Lemmelkaffe. En mastig dessertskapelse! ViddernasGasskas tryffel med konjakskaffe och hjortongelé och soppa på vildhallon, gin, mascarponegrädde och björkolja var en match in heaven.

Uppskattade öl
Foto: Carl-Johan Utsi Photography

Stämning på topp. David Björkén med vår blonde ale Foto: Carl-Johan Utsi Photography