A smell of an arctic midnight sun summer night breeze

No comments

Under våren har vi jobbat hårt med att ta fram ett par sorters öl. En av de som vi är mest nöjd med är en blonde ale som vi kalla A smell of an arctic midnight sun summer night breeze, en hyllning till de arktiska ljusa sommarnätterna. Blonde ale utvecklades i USA som ett svar till de ganska urvattnade amerikanska lagerölen – lite av en ”mjuk” introduktion till ale-världen. Egentligen är dock blonde ale ingen direkt nyhet. I Tyskland har man bryggt Kölsch sedan 1800-talet, också en lättare ale-stil.

Idag bryggs blonde ales över hela världen och de är ofta fantastiskt trevliga och lättdruckna öl som passar till somriga rätter med kallrökt lax, grillad kyckling eller sallad. Jokkmokks Bryggeris blonde ale är inget undantag, men vi har försökt ge den lite mer kropp och karaktär än vad man kan finna i andra blonde ales. Maltbasen består av pilsnermalt, vienermalt och pale ale-malt och vi har gett den lite bett med amerikansk humle som cascade och citra.